Waterskis die perfect passen bij jou!

De meeste mensen kijken altijd ontzettend uit naar de zomer. Zwemmen in de zee, lekker met een drankje op het terras of wat actiever bijvoorbeeld met de waterskis achter een speedboot! Wanneer de zon maar een klein beetje schijnt, zie je de eerst watersporters al richting het water gaan. Er zijn verschillende vormen en manieren om te waterskiën waardoor er ook ontzettend veel verschillende soorten waterskis zijn. Verdiep je in deze verschillen en ga op zoek naar de ski’s die het beste passen bij jou.

Waterskiën 

De watersport ‘waterskiën’ is een sport waarbij je door een mechanische trekbeweging wordt voortgetrokken op het water. Het wordt op grote open wateren gedaan of op wat kleinere plassen. Je kunt op twee verschillende manieren waterskiën, namelijk achter een boot of op een parcours. Bij beide opties is de sport hetzelfde, alleen het startpunt is heel verschillend.

Achter een boot

De meest bekende manier van waterskiën is het waterskiën achter een boot. Bij deze variant begint een skiër met de waterskis in het water. Hierbij zijn de armen gestrekt en de knieën gebogen. Het is belangrijk dat de beide punten van de waterski’s boven water zijn en dat het touw tussen de benen en waterski’s van de skiër zit. Deze manier van starten wordt de ‘diepwater start’ genoemd. Deze variant van waterskiën wordt vooral beoefend door de hobby waterskiërs.

Op een parcours

Daarnaast kun je ook waterskiën op een zogenoemde kabelskibaan. Hierbij word je niet voortgetrokken door een boot, maar volg je een parcours via een uitgezette baan op het water. Bij deze variant kan vanuit twee verschillende manieren worden gestart. Zo kun je starten vanuit een zitstart. Hierbij gaat de skiër op de rand van de steiger zitten met de waterskis al in het water. Daarnaast is het mogelijk om bij deze variant te starten vanuit de springstart. Wanneer het touw bijna strakgetrokken wordt maakt de skiër een klein sprongetje om vervolgens op het water terecht te komen. Iedere skiër kan starten op de manier die voor hem of haar het fijnste is. Deze variant van waterskiën zie je vooral terugkomen bij de professionele skiërs. Op het parcours staan meestal ook wat schansen waarbij de skiërs trucs kunnen doen op het water.

Welke waterskis?

Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte waterski’s, is het belangrijk om rekening te houden met de breedte van de waterskis. De breedte van de ski’s heeft namelijk invloed op de beweeglijkheid en de stabiliteit die je hebt op het water. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar wat voor een waterskiër je bent. Zo zijn er speciale slalom ski’s. Bij deze ski’s is het belangrijk om ook de juiste bindingen te kiezen. Deze bindingen spelen namelijk een grote rol bij het waterskiën. Hoe strakker de binding, hoe directer de reactie. Daarnaast zijn er ook de zogenoemde trick ski’s. Deze ski’s zijn voor de avontuurlijke waterskiërs die op zoek zijn naar meer uitdaging. Met deze waterski’s ga je over obstakels en vlieg je door de lucht. Je hebt meer mogelijkheden en vrijheid op het water, waardoor het perfect is voor de avontuurlijke waterskiër.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*