Voor welke sport kies jij?  

Wil je afvallen of gewoon meer bewegen? Dan is sporten de meest voor de hand liggende keuze. Er wel altijd al aardig gesport maar het aantal mensen dat is gaan sporten is de laatste jaren eigenlijk alleen maar toegenomen. Zeker afgelopen jaar was sporten razend populair doordat veel mensen thuis moesten blijven door Corona. Een van de meeste bekende sporten is waarschijnlijk toch wel hardlopen of fitness maar wist je dat er nog veel meer soorten sporten bestaan. Sporten die net zo of misschien nog wel veel effectiever zijn als afvallen bijvoorbeeld je doel is. In dit blog hebben we een aantal leuke en effectieve sporten voor je op een rijtje gezet.

Crossfit

Crossfit is een sport die de laatste jaren steeds meer bekijks heeft getrokken. Deze sport bestaat al een tijdje maar sinds onze kijk op sporten en de effectiviteit daarvan ander is geworden, zien we dat de sport crossfit erg populair uit de bus komt. Bij Crossfit wordt er een combinatie gemaakt van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. Zo ben je niet alleen bezig met kracht of alleen met snelheid maar je combineert al deze elementen samen in een training. Zo werk je aan spieropbouw maar ook aan je uithoudingsvermogen en je mobiliteit. Deze drie elementen zijn eigenlijk de basis voor een evenwicht en gezonde levensstijl. Crossfit is daarom ook de terechte nummer één op dit lijstje.

Bootcamp

Is Crossfit iets te heftig voor je? Dan is Bootcamp een waardige vervanger. Bootcamp lijkt een beetje op Crossfit alleen is deze sport een stuk minder zwaar. Zo gebruik je bijvoorbeeld voornamelijk alleen je lichaamsgewicht en worden met name mobiliteit en cardio met elkaar afgewisseld. Zo doe je bijvoorbeeld wel squats maar dan zonder zware gewichten. En je doet bijvoorbeeld met een stuk hardlopen of joggen maar dan op een rustig tempo. Welke trainingsmethode vaak ook wordt gebruikt bij Bootcamp is HIIT. HIIT staat voor High Intensity training en traint je vooral jezelf sneller maken. Je doet verschillende oefeningen achter elkaar in plaats van meerdere sets van één oefeningen. Een Bootcamp wordt meestal gegeven door een Personal Trainer. Ben je op zoek naar een personal trainer in Zaandam? Neem dan eens een kijkje op de website van Martijn van Braam.

Zwemmen

Zwemmen is een sport die zwaar wordt onderschat. We leren als Nederlander natuurlijk al op jonge leeftijd om ons in het water te kunnen voortbewegen. Daarnaast doen we het vooral als we op vakantie zijn of een dagje aan zee doorbrengen. Echt zwemmen, baantjes trekken bijvoorbeeld, gaat alleen wel even een stapje verder en als je het goed doet gebruik je bij deze sport bijna al je spieren. Geen wonder dus dat deze sport zeer goed voor je is. Daarnaast heeft het ook een redelijk lage impact op je lichaam waardoor de kans op blessures verkleint.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*