Thuis afvallen tijdens de coronacrisis

thuis fit worden

Toen corona haar intrede deed en de samenleving op z’n kop zette, heeft dat voor een hoop ontwrichting gezorgd. Zo gingen onder andere de sportscholen een aantal weken dicht. Dit is natuurlijk een domper geweest voor sportfanaten en veel liefhebbers hebben deze periode dan ook aangepakt om thuis te werken aan hun fitheid. De laatste dagen doen er steeds meer berichten op die hinten op een tweede golf en dit zou kunnen betekenen dat sportscholen – regionaal of landelijk – de deuren weer moeten sluiten. Tijd dus voor een blogpost met een aantal tips om jezelf thuis in shape te houden!

Cardio: werken aan je conditie én vet verbranden

Veel mensen doen aan cardiotraining om hun conditie te verbeteren. Daarnaast doen veel mensen ook aan cardiotraining om vet te verbranden, al zijn er veel criticasters die beweren dat je vooral snel vet verbrandt met krachttraining. Feit is dat je met zowel cardio- als met krachttraining vet kunt verbranden. Het hangt allemaal samen met je lichaamsgewicht en de intensiteit waarmee je traint. Hoe intensiever je traint, des te hoger je hartslag is en des te meer vet je verbrandt. De meest geschikte methode om met cardio vet te verbranden is intervaltraining.

Thuis op een doeltreffende manier aan de slag met cardiotraining kun je bijvoorbeeld doen met een hometrainer. Als je ervoor kiest om een hometrainer te nemen, zorg er dan bij voorkeur voor dat je een model neemt met een hartslagmeter en een elektronische weerstandsmeter. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan goede hometrainers.

Afvallen met krachttraining

Met de gemiddelde krachttraining verbrand je doorgaans minder vet dan met een cardiotraining. Tóch kiezen veel mensen voor krachttraining als het gaat om afvallen. Spieren verbruiken namelijk een hoog aantal calorieën en hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je energieverbruik is. Als je meer spieren hebt kun je meer eten, zonder dat je aankomt. Hierdoor wordt het dus gemakkelijker om af te vallen. Op Tunturi.com vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining!