Sportschoolhouders hard getroffen door de Corona-maatregelen

De corona pandemie heeft de wereld enorm op zijn kop gezet. De economie heeft een flink jasje uitgedaan. In onze maandelijkse blog bespreken we een markt in deze veranderde economie die het op dit moment erg zwaar hebben. Wij hopen deze markt door middel van deze blog extra in het zonnetje en de schijnwerpers te zetten.

Tijd om creatief te zijn

De corona crisis is voor veel sport ondernemers een enorm moeilijke tijd geweest. Sportscholen moesten vanwege de corona maatregelen voor langere tijd hun deuren sluiten. Hoewel veel sportscholen hun leden een alternatief programma vanuit huis aanboden en via video thuis lessen aanboden hebben toch veel leden hun lidmaatschap (tijdelijk) stil gezet. In deze tijd is het de uitdaging een Innovatief fitnessconcept op te zetten waarmee een sportschool zich kan onderscheiden van de overige sportscholen. Zo waren er sportscholen die hun sport materialen uit huurde aan leden die hun abonnement door lieten lopen.

Binnenkort mogen de deuren weer open

Gelukkig komt aan al het slechte een eind. Zolang de gevolgen van de corona uitbraak onder controle blijven zullen de sportscholen hun deuren op 1 juli weer openen. Onder strenge maatregelen en protocollen mogen sportscholen hun leden gelukkig weer ontvangen. Onder de maatregelen wordt onder andere verstaan dat er maar een bepaald aantal leden tegelijk in de sportschool mag sporten en dat er strenge hygiëne maatregelen worden getroffen. De sportschool eigenaren die wij hebben gesproken zijn allang blij dat de deuren weer open gaan. Zij hopen vooral de eerste weken een flinke stijging in leden te zien. Onze verwachting is dat er veel oud leden staan te popelen om hun corona kilo’s aan te pakken en weer even uit huis te zijn. Laten we met zijn allen hopen dat de tweede golf uit blijft en we de wereld in het nieuwe normaal kunnen oppakken.