Sportief personeelsfeest goed voor de teamspirit

Sportief personeelsfeest goed voor de teamspirit

Wil jij voor je personeel een uitje organiseren? Niet iedereen zit te wachten op een feestelijke borrel. Binnen een bedrijf is er vaak een sportieve groep mensen die graag actief bezig zijn. Daarnaast is het voor iedereen goed om te sporten. Stimuleer het sporten dus als werkgever en profiteer van gezondere werknemers. Sportieve activiteiten zoals een bootcamp, obstacle run, of een potje lasergamen zijn ook goed als laagdrempelig teambuilding event. Collega’s die elkaar niet zo vaak spreken raken sneller aan de praat tijdens een activiteit. Lees hieronder een aantal voorbeelden voor een sportief personeelsfeest.

1. Boogschieten

Een leuke sport om als bedrijfsuitje te doen is boogschieten. Dit is een sport die de meeste mensen niet vaak doen en waar precisie een belangrijke rol speelt. Het is ook zo dat de meest fysieke persoon niet direct wint met boogschieten. Dat zorgt voor een eerlijke wedstrijd. Een nieuwe trend is Archery Tag, hierbij speel je een soort trefbal met pijl en boog. Een leuke toevoeging aan het boogschieten waardoor dat zorgt voor extra spelelement.

2. Spelshow bekend van TV

Bekende spelshows zoals Expeditie Robinson, Wie Is De Mol of films zoals The Hunger Games en Die Hard lenen zich perfect voor een dagje sportieve activiteiten. Verschillende partijen bieden locaties aan met obstakel banen voor een perfecte dag teambuilding.

3. Paintball, lasergamen of airsoft

Voor het wedstrijdelement zijn paintball, lasergamen en airsoft de passende uitjes met je bedrijf. In teammatch of free for all spelvormen op elkaar schieten zorgt voor gezonde competitie en de grappigste momenten. Houd wel rekening met medewerkers die niet van schieten houden. Paintball en airsoft kan voor veel blauwe plekken zorgen na afloop. Om veilig te spelen is lasergamen de beste optie. 

4. Bubbelvoetbal

Nog een bijzondere sport van de laatste jaren is het bubbelvoetbal. Hierbij krijgt elke deelnemer een grote ronde opblaasbare bal om zich heen. Dit zorgt ervoor dat iedereen tegen elkaar aan kan rennen. Dit is voor iedereen makkelijk en toegankelijk om te doen. 

5. Powerkiten op het strand

Het strand leent zich als mooie plek voor verschillende sporten en teambuilding activiteiten zoals surfen, kitesurfen, powerkiten, strandvolleybal, etc. Sommige sporten zijn wel lastig voor iemand om als eerste keer te doen. Zorg er dus voor dat onervaren sporters ook een leuke dag hebben. Bijvoorbeeld door verschillende opties aan te bieden aan het personeel. Een dag op het strand is vanzelfsprekend leuker als de zon schijnt.