Op zoek naar een betaalbare motoroutfit?

Je uitrusting voor het motorrijden kost nu eenmaal geld, als je hier nog niet echt in hebt verdiept tijdens het lessen kan je zomaar voor onaangename verrassing komen te staan. Bij het uitzoeken van de outfit moet je echter wel in je achterhoofd houden dat je wel een aardige investering moet doen om veilig en comfortabel op de motor te zitten. Champion Helmets geeft wat tips voor een betaalbare outfit. 

Kies voor een budget merk

Bij een complete motor outfit horen nu eenmaal behoorlijk wat onderdelen. Wanneer je beschikt over een motorjas, motorbroek, handschoenen, laarzen en helm ben je volledig beschermd. Er is echter een groot aanbod in motorkleding. Als je maar net bent begonnen is het beste om te kiezen voor een budget merk. Deze hebben volledige outfits die eigenlijk het gehele jaar kan worden gedragen. 

Bezoek een outlet 

Een andere mogelijkheid om goedkoop een motoroutfit te kunnen scoren is gewoon door simpelweg op zoek te gaan naar een outlet. Hier worden kledingstukken enorm afgeprijsd. Dit is vooral interessant als je niet bezig met de laatste mode en je vooral iets wil dragen wat gewoon goed zit. Bij het kiezen van een motorhelm bij de outlet kun je er wel vanuit gaan dat deze niet lang meer zal meegaan. Dit komt omdat deze een bepaalde levensduur hebben en wanneer ze lange tijd in de outlet staan gaat dit van de levensduur af. 

Tweedehands motorkleding 

Heb je een goede bekende of wil je niet het nieuwste van het nieuwste kopen? Dan kun je ook ervoor kiezen om tweedehands motorkleding te kopen. De enige voorwaarde hierbij is wel dat het pak goed zit en ook de protectie op de juiste plaats in het pak zit. Anders ben je alsnog niet beschermd. Bij het kopen van tweedehands motorkleding kun je wel gemakkelijker kleding van kwalitatieve merken kopen tegen een lagere prijs. Bij een motorhelm is dit echter niet snel aan te raden. Je weet namelijk niet hoe de helm zit. Iedereen heeft namelijk een andere vorm van hoofd. Bij de motorhelm moet dus pasvorm dan ook leidend zijn en niet het prijskaartje wat aan de motorhelm hangt.