Eigen sportschool beginnen

Miljoenen Nederlanders maken wekelijks een reis richting de sportschool. Het is een groep dat werkt aan de fitheid en tegelijkertijd groeit deze steeds verder. Ook heeft sportend Nederland meer behoefte aan echte aandacht tijdens het sporten. Personal trainers voelen dit en zien dat meerdere sportscholen de verandering maken naar meer persoonlijke begeleiding.

Een eigen sportschool beginnen is dan ook waar menig trainer over nadenkt. Het biedt namelijk vrijheid en meer invulling van de eigen taken. Maar dat je goed bent als personal trainer betekent niet dat ondernemen net zo goed gaat. Daarom geven we hier een aantal tips voor het beginnen van een eigen sportschool.

1. Verdieping

Neem de tijd om met andere personal trainers en sportschooleigenaren in gesprek te gaan. Vraag waar kansen en uitdagingen liggen. Ook is het mogelijk om te naar de uitdaging bij een eigen sportschool beginnen. Door achter verschillende fouten te komen hoef je ze zelf niet meer te maken.

2. Alles draait om locatie

Het zoeken van een geschikte locatie is misschien wel een van de lastigste onderdelen. Wanneer je net begint zou het goed kunnen dat je niet meteen op een top-locatie terecht kunt. Maar bedenk voor jezelf of dit ook wel echt nodig is. Bij het hebben van een locatie buiten het centrum zijn een aantal grote voordelen zoals bereikbaarheid, goedkoper en grotere ruimtes om te trainen.

3. Een eigen sportschool beginnen of franchise?

Bij het starten van je eigen gym hoef je niet direct te kiezen om vanaf scratch wat up te bouwen. Het is goed mogelijk om te kiezen voor een franchise waar je voldoende begeleiding krijgt waardoor je niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Aan de andere kant kun je een eigen sportschool indelen zoals je het zelf wilt. Aan jou de taak om de verschillen naast elkaar te leggen en een keus te maken.

4. Wie zijn jouw ideale klanten

Bij het starten van een gym wil je vooraf een doelgroep kiezen. Richt je op een bepaald geslacht? Leeftijd? Of iets specifieks? Bepaal de uitstraling van jouw gym op basis hiervan.

5. Maak een plan

Niets is zo vervelend als voor grote verrassingen komen te staan. Zorg er daarom voor dat je doelen in kaart brengt zodat je richting hebt. Denk in je plan ook aan andere zaken als het hebben van een vergunning, verzekering en meer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*