Dit zijn de meest bijzondere vechtsporten

Mensen gaan al zo lang als we bestaan met elkaar op de vuist. Waarbij het helemaal in het begin nauwelijks op techniek gebaseerd was, is dat nu compleet anders. Zo zijn er nu diverse vechttechnieken waarmee je in een noodsituatie je voordeel mee kunt doen. In dit artikel beschrijven we de meest unieke vechtsporten van dit moment. 

Brazilaans jiujitsu

Een vechtsport in Nederland die onterecht wat minder populair is, is Brazilian jiu jitsu Den Haag. Bij deze vechtsport ligt de nadruk op grappling en is het de bedoeling om de dominante positie te krijgen over de tegenstander. Zodra de tegenstander afklopt, heb je gewonnen. Jiujitsu is een vechtsport die erop gericht is om klein van groot te kunnen laten winnen. Dit houdt in dat een zwakker persoon dankzij deze technieken een groter en sterker persoon zou moeten kunnen verslaan. Het is een dus een perfecte sport om jezelf te kunnen verdedigen. Daarnaast worden de technieken vaak ook gebruikt bij MMA. 

Kempo

Kempo is een zelverdedingingskunst waarbij de oorsprong in China ligt. Je mag bij deze sport zowel de benen als armen gebruiken. De vechtsport zou volgens de Kempo legende meer dan 1000 jaar geleden zijn bedacht door een Indiase monnik. De bedoeling van het leren van deze vechtkunst was om de lichamelijke conditie van de monniken te verbeteren. Dit zodat er langer gemediteerd kon worden. Het is een vechtsport waarbij bepaalde bewegingen afgeleid zijn van die van dieren en is zowel onder jongeren als volwassenen erg populair. 

Taekwondo

Een zeer bekende vechtsport uit Korea is taekwondo. De letterlijke vertaling van de naam is de weg van de voet en de vuist. Degenen die serieus met taekwondo bezig zijn, zien het niet alleen als sport maar ook als levensstijl. Zo staat de sport voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfdiscipline. Er wordt bij de trainingen erg gefocust op de balans tussen geest en lichaam. 

Waar kun je deze vechtsporten beoefenen?

Er zijn diverse plekken waar je terecht kunt voor het beoefenen van een vechtsport. De ene verenging is dan ook stukken professioneler dan de ander. Als je in de buurt van Den Haag woont, dan is het zeer aan te raden om te kijken of KO Fighting Fitness de club voor jou is. Je kunt hier meerdere vechtsporten beoefenen en bovendien ook gebruik maken van de fitnessmaterialen. Hierdoor kan je zowel een vechtsport leren als in een top lichamelijke conditie komen. Voordat jij je inschrijft bij een sportvereniging, is het eerst handig om een kennismaking in te plannen. Kijk of de sportschool bij je past en begin niet zomaar ergens. 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*