Calisthenics heeft mijn leven veranderd

Calisthenics

Ik had altijd een gemiddeld lichaam. Ik ben nooit echt dik geweest, maar er zaten toch wat extra kilo’s hier en daar (ja, bierbuikje en lovehandles). Ook qua kracht zat ik waarschijnlijk onder het gemiddelde. Hardlopen ging me goed af trouwens! Dat heeft me op cardiovasculair niveau verder geholpen en m’n algehele gezondheid positief beïnvloed, echter nooit mijn lichaamsstructuur veranderd. Ik vond het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen, dus ik ging er eens goed over nadenken.

Eigen gewicht

Het voelde niet natuurlijk

Een normale sportschool was geen optie voor mij. Dat heb ik al een paar jaar geleden geprobeerd, maar vond het niks omdat het er vaak veel te druk was en het gewichtheffen vond ik maar saai. Cardio op een loopband was helemaal al niets voor mij omdat ik het buiten hardlopen gewend ben en trainen op die machines voelde ook niet lekker aan. Alles behalve natuurlijk.

Ineens wist ik het

Ik ging verder op onderzoek uit en stuitte op het woord “calisthenics“. Trainen met je eigen lichaamsgewicht. Dit vond ik interessant! Onder andere oefeningen als opdrukken, optrekken en planken spraken me erg aan en ineens wist ik het: dit moet ik gaan proberen.

Verschillende oefeningen

De voordelen

Ik begon mijn nederige reis op het pad van calisthenics en ontdekte de vele voordelen ervan. Enkele daarvan zijn dat je het praktisch overal kunt beoefenen, geen dure spullen nodig hebt om aan de slag te kunnen en een flinke diversiteit aan oefeningen. Ik raakte in een lekkere flow dankzij deze trainingen, echter miste ik nog iets.

Perfectie

De oefeningen gingen me best lekker af, echter miste ik nog de puntjes op de i qua uitvoering. Daar kwam trainstation073 bij kijken. Dit was een sportschool waar ik wél iets mee kon. Zij hebben me zo goed begeleid dat de laatste herhaling net zo goed wordt uitgevoerd als de eerste en raad daarom zeker aan eens een kijkje te nemen op hun website of contact met ze op te nemen. Perfecte reps ontstonden hier!