5x Nederlands populairste sporten

Sportverenigingen hebben we genoeg in Nederland met bij elkaar méér dan 5 miljoen leden. Van voetbal tot tennis, welke sport is nu het meest geliefd in Nederland? Op basis van het aantal leden per sportvereniging is zijn dit de 5 populairste sporten in Nederland. Deze zijn ook terug te zien in de zoekvolume en verkoop cijfers van populaire sportproducten.

#1 Voetbal

Een lekker balletje trappen, daar zijn wij Nederlanders dol op. Je had het waarschijnlijk al verwacht maar voetbal is by far de meest populaire sport in ons kikkerlandje. Niet alleen voetballen op een grasveld doen we graag, ook aan zaalvoetbal, straatvoetbal, schoolvoetbal en standvoetbal besteden we onze vrije tijd. Het aantal voetbal sportverenigingen is dan ook het groots; met ruim 3000 verenigingen steekt voetbal er met kop en schouders boven uit. Voetbalschoenen aan en gaan met die banaan!

#2 Tennis

Tennis gaat voor zilver wat betreft de 5 populairste sporten in Nederland. Met ruin 600.000 leden is de racketsport een terechte nummer twee. Een balletje slaan op de baan is één van de favoriete sporten die we uitoefenen in onze vrije tijd. Ook in de professionele tenniswereld doen we het goed. Denk maar aan grote namen als Richard Kraijcek en Kiki Bertens, die voor de velen tennissers een idool zijn. 

#3 Vissen

De één noemt het een sport, de ander eerder een hobby. Toch hoef je tegen een echte wedstrijdvisser niet te zeggen dat vissen geen sport is. Dat blijkt ook wel uit de cijfers; er zijn maar liefst 900 hengelsportverenigingen in Nederland! Via deze verenigingen ontvang je een VISpas zodat je kunt wissen in de speciale viswateren en ook deel kan nemen aan wedstrijdvissen. 

#4 Golf

Een Hole in One slaan, het is één van de beste prestaties die je al golfer kan bereiken. Deze passie wordt gedeeld met meer dan 400.000 leden van de Koninklijke Nederlandse Gold Federatie (KNGF). De leden golfen zowel recreatief als in wedstrijd verband. Sla jij je balletje in de vrije natuur of kies je toch liever voor de golfbaan?

#5 Gymnastiek

Op de 5e plaats van de top 5 populairste sporten in Nederland staat gymnastiek. Misschien niet één van de meest gehoorde sporten, maar dus zeker één van de meest geliefde. Wat valt er dan precies onder gymnastiek? Dat is een behoorlijke waslijst; denk aan turnen, acrobatische gymnastiek, streetdance, jazzdance, freerunning, trampoline springen en nog veel meer!